50 jaar geschiedenis

VIKA komt van Viaene Kamiel, een hardwerkende vlasboer met 6 zonen. Toen de vlashandel economisch gezien moeilijke tijden kende, zijn de 6 zonen met verenigde krachten als keukenbouwers begonnen. De eenvoudige kasten waren gewild en zodra ze genoeg bij elkaar gespaard hadden, kochten ze de eerste moderne houtbewerkingsmachines.

Toen de laatste zoon André Viaene op zijn zeventigste besliste om de fakkel door te geven, hebben kleindochter Els Viaene en haar echtgenoot Eddy Teerlynck het roer overgenomen. Vanaf 1994 hebben zij Vika verder hervormd tot een modern bedrijf.

De oude vlasfabriek in Hulste werd te klein en in 2000 verhuisde Vika naar de industriezone in Gullegem. Dit opent de deuren voor verregaande investeringen in een innovatief machinepark.

 

Vika is hervormd tot een modern bedrijf die bekend staat als badkamer- en keukenbouwer. Mede dankzij de inzet van de meer dan 100 bekwame medewerkers, kent Vika jaar na jaar een succesvolle groei. 

Vika valt meerdere keren in de prijzen: 2005, 2007 en 2008 zijn ze Trends Gazelle en in 2010 -2011 wordt Vika uitgeroepen tot ROI-ambassadeur door Voka West-Vlaanderen.  In 2015 en 2017 vind je Vika terug in de lijst van meest innovatieve producten van Design regio Kortrijk. Begin 2018 behoort Vika tot de meest moderne maakindustrie van België.